Aktuális!

Új műtőnk és postoperatív (műtét utáni) őrző kórtermünk elkészült.

Elkészült és átadásra került új műtőnk, a hozzá kapcsolódó előkészítő és sterilizáló, valamit bemosakodó helyiségekkel. Hamarosan birtokba vesszük új kórtermünket is, ahol az operált betegek lábadoznak majd. Műtőnkbe korszerű állatgyógyászati műszerek (altató gépek, betegőrző monitorok, műtőlámpák stb.) kerültek. A kórterembe az egyik legigényesebb Ken Kage rendszert telepítettük a betegek lehető legjobb ellátásának biztosítása érdekében. 

Új kijáratot nyitottunk parkolónkból a Hun utca felé. Könnyebb lett a gépkocsival érkezők számára a parkoló megközelítése és a kihajtás.

Az új kijárattal egyirányúvá vált a haladás parkolónkban, így nem kell és nem is lehet már a forgalmas Lehel utca felé kihajtani. A parkolóba a behajtás továbbra is a Lehel utca felől, automata sorompón áthaladva történik. A kihajtás a kórház épülete mögött kialakított új kijáraton keresztül zajlik a Hun utcára. Részletek a Parkolás menűpont alatt találhatók. Reméljük, hogy a parkoló átalakításával is segíthettünk a hozzánk érkezőknek! 

 

Pácienseink gazdái részére szabadon használható Wifi hotspot áll rendelkezésre a váróban.

A szabadon használható wifi hálózat aktuális jelszavát a recepciónál tüntetjük fel.

wifi

 

Gondos Gazdi Program, a XIII. kerületi Közterület-felügyelet felhívása:

Kórházunknak is otthont adó kerületben a felelős állattartás jó gyakorlatának támogatására több kutyafuttató kijelölésére került sor. A vonatkozó szabályokról és a kerületi kutyafuttatók elhelyezkedéséről a Közterület-felügyelet tájékoztatót adott ki a kutyatartók számára. A kezdeményezés támogatásaként honlapunkon is közzétesszük a tájékoztatót, amit IDE kattintva lehet megtekinteni vagy letölteni.

 

 

Új röntgen gép és digitális röntgen technika beüzemelése az Állatkórházban.    

2013 október közepén a hagyományos analóg Rtg berendezést lecserélve új nagyfrekvenciás röntgenkészüléket és digitális képrögzítést alkalmazó technikát telepítettünk a Budapesti Állatkórházba, annak érdekében, hogy a betegekről a mai kor igényeinek maximálisan megfelelő minőségű és precizitású röntgen felvételeket készíthessünk. Az új, érzékenyebb technika alkalmazásával csökkent a betegeket érő sugárterhelés mértéke, "szebbek" illetve részletgazdagabbak (a felbontás több mint 4 vonalpár milliméterenkét!) lettek az elkészült felvételek, ami a diagnosztikai munkát is jelentősen megkönnyítik, pontosabbá tehetik a diagnózist. 

A röntgen felvételek ezentúl digitális, számítógépen megjeleníthető és szerkeszthető formában készülnek el (tehát film nincs). A kész leleteket digitális adathordozón (CD) tudjuk kiadni pácienseinknek vagy a hozzánk röntgen vizsgálatra küldött betegeknek. A CD-n levő képeket bármilyen átlagos (Windows alapú) számítógépen meg lehet jeleníteni, a kiadott CD-re telepített képszerkesztő programmal.

Digitális röntgen felvételeket - egyes speciális eseteket kivéve - az ambuláns rendelés keretében is végzünk, így ha az Ön kedvencének röntgen vizsgálatra van szükésge, szívesen állunk rendelkezésére a reggel 8-tól este 22 óráig tartó rendelési időben is. Az elkészült felvételt - ha nem nálunk gyógyíttatja majd betegét - CD-n tudja majd elvinni a kezelő állatorvosnak.

A különböző célú vizsgálatokhoz általában 2 eltérő irányból is kell felvételt készíteni, illetve egyes esetekben a megfelelő pozíció (biztonságos és fájdalommentes) beállításához szükséges lehet a páciens altatása is. A digitális röntgen felvétel átlagos díja 9,500 Ft. Ettől eltérés lehet, ha 2-nél több vagy sorozat felvételt kell készíteni. Az esetleges bódítás költségét és a felvétel CD-re írásának árát a fenti díj nem tartalmazza.  A vizsgálatok előtt minden esetben kérjen részteletes tájékoztatót állatorvosainktól! 

Speciális röntgen felvételek (pl. intravénás kontrasztos vagy speciális ortopédiai célú vizsgálatok) elkészítését szakorvosi javaslatra, előzetes egyeztetés alapján tudjuk vállalni. A speciális felvételek ára eltérhet a szokásos röntgen vizsgálatok árától.

 

Mikrochip beültetés, egyedi megjelölés:

2013 január 1-től, a hatályos jogszabályoknak megfelelően, minden 4 hónapos kort betöltött kutya mikrochipes jelöléssel kell rendelkezzen.

A mikrochip beültetés díja a chip árával, és az adatok központi regisztrációjának árával együtt 5,500 Ft. Ezt az árat a szokásos rendelési idő kereti között biztosítjuk.

Éjszakai ügyeletben a fenti díj mellett 8,000 Ft éjszakai ügyeleti pótdíjat is felszámolunk.

Javasoljuk, hogy chip beültetés igénye esetén az aktuális védőoltásokkal, kezelésekkel együtt kérje a chip beültetését!

4 hónaposnál idősebb kutya veszettség elleni immunizálása csak abban az esetben végezhető el, ha a kutya rendelkezik mikrochip jelöléssel.

 

Video otoscop - a hallójárat vizsgálat modern és hatékony eszköze. 

A Budapesti Állatkórházban a betegek vizsgálatának lehetőségei egy új kéziműszerrel - video otoscop - bővültek. Az eszközzel különösen azon betegek hallójáratainak vizsgálatát végezzük akiknél súlyos vagy régebb óta fennálló (krónikus) hallójárat gyulladást (köznapi nyelven fülgyulladást) gyanítunk. Az eszköz az eddig használt hagyományos fülvizsgáló eszközökhöz képest lényegesen alaposabb betekintést enged a beteg hallójárataiba, annak károsítása nélkül. A video otoscop erős fényforrásának, adaptálhatóságának és az optika által biztosított nagyításának köszönhetően olyan elváltozásokra illetve kóroki tényezőkre is bukkanhatunk, amiket esetleg eddig a hagyományos eszközökkel nem sikerült felderíteni.  Természetesen a beteg hallójárat érzékeny, fájdalmas lehet. Ezt a tünetet a gazdi is észreveszi és erre a tényre a vizsgálat során is tekintettel kell lenni. Ezért legtöbbször az ilyen beteget a vizsgálat idejére, a teljes fájdalom mentesség érdekében, bódítani - altatni kell.

Az eszköz használhatóságáról kollégánk, Dr. Gyuricza Ákos, főként állatorvosoknak szóló rövid ismertető cikkben számolt be. A cikk innen letölthető.

 

Új műszer és vizsgálati lehetőség az Állatkórházban:

A Budapesti Állatkórház új IDEXX diagnosztikai berendezésével lehetőség nyílt a kutyák és macskák vérmintáiból azonnal ("asztal mellett") elvégezhető sav-bázis, vérgáz és ion vizsgálatokra. A berendezés segítségével különösen a súlyos állapotú, hányás illetve hasmenés miatt kiszáradt, görcsös állapotú, vagy mérgezés gyanús, illetve sokkos, traumás, heveny keringési vagy légzési zavarokat mutató betegek állapotának felmérését és a szükséges - akár életmentő jellegű - intenzív infúziós kezelésének meghatározását tudjuk hatékonyan elvégezni, majd az állapot alakulását megfelelő módon ellenőrizni.

A vizsgálat nem csak a "kórházi" betegek számára adott, hanem ambuláns jelleggel - kérésre - más állatorvos által kezelt betegnél is elvégezzük a méréseket, hogy a beteg további kezelését a kolléga a vizsgálati eredményeknek megfelelően optimálisan tudja beállítani.

A vizsgálati eredmény függvényében elsődlegesen a szükséges infúziós kezelés minősége (milyen infúzió?) és mennyisége határozható meg a beteg anyagcseréjének aktuális állapota szerint. A vizsgálati eredmény segíti a diagnosztikai munkát is.

 

Külföldre utazás.

Állatútlevél (2014 decemberi frissített tartalom!):

Utazáshoz az Európai Únión belül kutyák, macskák és vadászgörények részére érvényes állatútlevélre van szükség. Ez nem az oltási könyv. Az útlevelet csak olyan állat esetében állíthatjuk ki, amelyik rendelkezik úgynevezett egyedi azonosítóval. 2011-ig az azonosító lehetett a meglevő tetoválási szám is, azonban 2012 januártól csak a bőr alá beültetett, azonosító számot tartalmazó mikrochip-es egyedi megjelölés alkalmazható. A chip "beültetése" minimális fájdalommal jár, gyakorlatilag egy injekció beadásához hasonlatos.
Az útlevél kiállításához ezen kívül érvényes veszettség oltás igazolása (az oltási könyv) és a tulajdonos (illetve megbízottjának) jelenléte szükséges. Az útlevél kiállítását általában azonnal, egyes esetekben legfeljebb 24 órán belül vállaljuk.

Aktuális: 2014 december 29-től - Úniós előírások változása miatt - az útlevél tartalmi, formai és kitöltésre vonatkozó követelményei változnak. Így megváltozik maga az útlevél,  annak kiállításának a módja, és sajnos az ára is. Az új előírások miatt - többek között - az állat adatait tartalmazó oldalt védőfóliával kell ellátnunk (laminálás), az igényelt útlevelet a tulajdonosnak alá kell írnia és még sok kisebb adminisztratív jellegű többlettendő van, ami miatt az új útlevél kiállításának eljárása  időigényesebb lett.  "Régi" tipusú útlevéllel továbbra is lehet utazni és azt a jövőben használni is lehet, de kiállítani most már csak új tipusú útlevelet szabad. Kórházunkban már ilyen könyveket adunk annak aki új útlevelet (vagy elveszett illetve megrongálódott utiokmány pótlást) kér. Az új útlevél kiállításának ára 9,500 Ft.

A kiállított útlevél érvényessége azonos az állat veszettség elleni oltásának érvényességével. Meghosszabbítása minden veszettség elleni oltásnál szükséges, ezért kérjük hogy az esedékes oltásokra a már meglevő útlevelet hozzák magukkal. A hosszabbítás díjmentes. 
Egyes országokba való beutazásokhoz a fogadó országok egyéb követelményeket is támaszthatnak. Részletesebb tájékoztató található a

http://www.petpassport.hu

információs honlapon.

 

Tulajdonos tájékoztató sorozatunk feltöltése elkezdődött.

1. téma: táplálkozás és húgykövesség

2. téma: térdkalács ficam (gyakori betegség kistestű kutyákban)

3. téma: homeopátia az állatgyógyászatban

További készülő kiadványok:

belgyógyászat - húgyúti betegségek macskákban, kutyákban

táplálással összefüggő problémák - elhízás

fogászat - fogkövesség és kezelése

Kérjük látogasson vissza oldalunkra késöbb is!