Aktuális!

Új műtőnk és postoperatív (műtét utáni) őrző kórtermünk elkészült.

Elkészült és átadásra került új műtőnk, a hozzá kapcsolódó előkészítő és sterilizáló, valamit bemosakodó helyiségekkel. Hamarosan birtokba vesszük új kórtermünket is, ahol az operált betegek lábadoznak majd. Műtőnkbe korszerű állatgyógyászati műszerek (altató gépek, betegőrző monitorok, műtőlámpák stb.) kerültek. A kórterembe az egyik legigényesebb Ken Kage rendszert telepítettük a betegek lehető legjobb ellátásának biztosítása érdekében. 

Új kijáratot nyitottunk parkolónkból a Hun utca felé. Könnyebb lett a gépkocsival érkezők számára a parkoló megközelítése és a kihajtás.

Az új kijárattal egyirányúvá vált a haladás parkolónkban, így nem kell és nem is lehet már a forgalmas Lehel utca felé kihajtani. A parkolóba a behajtás továbbra is a Lehel utca felől, automata sorompón áthaladva történik. A kihajtás a kórház épülete mögött kialakított új kijáraton keresztül zajlik a Hun utcára. Részletek a Parkolás menűpont alatt találhatók. Reméljük, hogy a parkoló átalakításával is segíthettünk a hozzánk érkezőknek! 

 

Pácienseink gazdái részére szabadon használható Wifi hotspot áll rendelkezésre a váróban.

A szabadon használható wifi hálózat aktuális jelszavát a recepciónál tüntetjük fel.

wifi

 

 

Mikrochip beültetés, egyedi megjelölés:

2013 január 1-től, a hatályos jogszabályoknak megfelelően, minden 4 hónapos kort betöltött kutya mikrochipes jelöléssel kell rendelkezzen.

A mikrochip beültetés díja a chip árával, és az adatok központi regisztrációjának árával együtt 6,000 Ft. Ezt az árat a szokásos rendelési idő kereti között biztosítjuk.

Éjszakai ügyeletben a fenti díj mellett 9,000 Ft éjszakai ügyeleti pótdíjat is felszámolunk.

Javasoljuk, hogy chip beültetés igénye esetén az aktuális védőoltásokkal, kezelésekkel együtt kérje a chip beültetését!

4 hónaposnál idősebb kutya veszettség elleni immunizálása csak abban az esetben végezhető el, ha a kutya rendelkezik mikrochip jelöléssel.

 

Külföldre utazás.

Állatútlevél (2014 decemberi frissített tartalom!):

Utazáshoz az Európai Únión belül kutyák, macskák és vadászgörények részére érvényes állatútlevélre van szükség. Ez nem az oltási könyv. Az útlevelet csak olyan állat esetében állíthatjuk ki, amelyik rendelkezik úgynevezett egyedi azonosítóval. 2011-ig az azonosító lehetett a meglevő tetoválási szám is, azonban 2012 januártól csak a bőr alá beültetett, azonosító számot tartalmazó mikrochip-es egyedi megjelölés alkalmazható. A chip "beültetése" minimális fájdalommal jár, gyakorlatilag egy injekció beadásához hasonlatos.
Az útlevél kiállításához ezen kívül érvényes veszettség oltás igazolása (az oltási könyv) és a tulajdonos (illetve megbízottjának) jelenléte szükséges. Az útlevél kiállítását általában azonnal, egyes esetekben legfeljebb 24 órán belül vállaljuk.

Aktuális: 2014 december 29-től - Úniós előírások változása miatt - az útlevél tartalmi, formai és kitöltésre vonatkozó követelményei változnak. Így megváltozik maga az útlevél,  annak kiállításának a módja, és sajnos az ára is. Az új előírások miatt - többek között - az állat adatait tartalmazó oldalt védőfóliával kell ellátnunk (laminálás), az igényelt útlevelet a tulajdonosnak alá kell írnia és még sok kisebb adminisztratív jellegű többlettendő van, ami miatt az új útlevél kiállításának eljárása  időigényesebb lett.  "Régi" tipusú útlevéllel továbbra is lehet utazni és azt a jövőben használni is lehet, de kiállítani most már csak új tipusú útlevelet szabad. Kórházunkban már ilyen könyveket adunk annak aki új útlevelet (vagy elveszett illetve megrongálódott utiokmány pótlást) kér. Az új útlevél kiállításának ára 9,500 Ft.

A kiállított útlevél érvényessége azonos az állat veszettség elleni oltásának érvényességével. Meghosszabbítása minden veszettség elleni oltásnál szükséges, ezért kérjük hogy az esedékes oltásokra a már meglevő útlevelet hozzák magukkal. A hosszabbítás díjmentes. 
Egyes országokba való beutazásokhoz a fogadó országok egyéb követelményeket is támaszthatnak. Részletesebb tájékoztató található a

http://www.petpassport.hu

információs honlapon.

 

Tulajdonos tájékoztató sorozatunk feltöltése elkezdődött.

1. téma: táplálkozás és húgykövesség

2. téma: térdkalács ficam (gyakori betegség kistestű kutyákban)

3. téma: homeopátia az állatgyógyászatban

További készülő kiadványok:

belgyógyászat - húgyúti betegségek macskákban, kutyákban

táplálással összefüggő problémák - elhízás

fogászat - fogkövesség és kezelése

Kérjük látogasson vissza oldalunkra késöbb is!